Spring Cup Ljubljana 2024 je zaključen! 

V soboto, 27. 4. 2024, se je v organizaciji OD Vital Ljubljana in ŽOK Šentvid odvijal turnir Spring Cup Ljubljana 2024. 

V športni dvorani Vižmarje Brod in športni dvorani Maksa Pečarja je na šestih igriščih tekmovalo 18 ekip iz Slovenije in sosednjih držav. Skupaj je bilo aktivnih okoli 200 mladih odbojkaric. V ŠD Maksa Pečarja so tekmovala dekleta v kategoriji kadetinj, v ŠD Vižmarje Brod pa dekleta v kategoriji starejših deklic.

V obeh dvoranah smo bili na vseh tekmah lahko priča lepi in kakovostni odbojki, ter požrtvovalnim in borbenim potezam. 

V ŠD Vižmarje Brod je bilo možno spremljati zelo napete dvoboje. Tako na finalni tekmi kot tudi na tekmi za 3. mesto smo zmagovalce dobili šele v tretjem nizu. Zmagovalke turnirja so postale igralke Formisa, ki so bile boljše od Vitalovk. V tekmi za tretje mesto pa so morale domačinke, igralke Šentvida, priznati premoč puncam iz Grosuplja. 

Tudi v ŠD Maksa Pečarja so dekleta prikazala res lepe predstave. Na turnirju smo bili priča napetim obračunom, polfinale pa so ujele Braslovčanke, dve ekipi domačega Vitala in odbojkarice iz Grosuplja. V tekmi za tretje mesto je bila ekipa Vital Ljubjana 08 boljša od ekipe ATK Grosuplje. V velikem finalu, ki se je odvijal na centralnem igrišču, pa smo spremljali tekmo med ekipo Visit Braslovče in ekipo Vital Ljubljana 07. Tekmo so v tretjem nizu dobile Vitalovke.

Za nami je res en super turnir za katerega upamo, da bo v prihodnjih letih postal še večji in še bolj mednaroden.

Zahvaljujemo se vsem sodelujočim ekipam, vsem prostovoljcem in navsezadnje tudi navijačem, ki so si vzeli čas in prišli na tribune spodbujati dekleta – HVALA!

Končna uvrstitev – U16:

 1. Formis
 2. Vital Ljubljana I
 3. ATK Grosuplje
 4. ŽOK Šentvid
 5. Wörther-See-Löwen Klagenfurt
 6. OK Triglav Kranj
 7. OK Lubnik
 8. Calcit Volley
 9. Vital Ljubljana II

Končna uvrstitev – U18:

 1. Vital Ljubljana 07
 2. Visit Braslovče
 3. Vital Ljubljana 08
 4. ATK Grousplje
 5. Calcit Volley
 6. ŽOK Šentvid
 7. OK Lubnik
 8. Wörther-See-Löwen Klagenfurt
 9. Mladi Jesenice